Akçakent Şehit Bekir Ferhat Kaya İmam Hatip Ortaokulu

Vizyon: Tüm yeryüzünün bir mabet, Tüm hayatında bir ibadet olduğunu anlayıp İnancını hayatına taşıyabilen; Can taşıyan bütün varlıklara karşı merhamet hissiyle, Eşyaya karşı estetik kaygısıyla, Çevreye karşı koruma duygusuyla yaklaşabilen; Yeryüzünde verilen mücadelede hep iyilerden yana Saf tutan bireyler yetiştirmektir.

Misyon: İyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan, faydalıyı zararlıdan ve adaleti zulümden ayırt edebilen; Kur an-ı Kerim’in vahiy, İslamın Hazret Âdem’den (a.s.) Hazreti Muhammed’e (s.a.v.) kadar Allah tarafından gönderilmiş tek din, olduğuna inanan; Zalim kim olursa olsun, zulüm kimden gelirse gelsin zulme ve zalime karşı durabilen; Yeryüzünün neresinde olursa olsun her renkten ve her ırktan tüm mazlumlara destek olabilen; Yaşamın tüm alanlarında bütün söz ve davranışlarında sadece ve sadece âlemlerin Rabbinin rızasını arayan bireyler yetiştirmektir.

Başarılar: 2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA 2 ÖĞRENCİMİZ FEN LİSESİNİ 1 ÖĞRENCİMİZDE BURSLULUK SINAVINI KAZANMIŞTIR.

Saatler: 08:40-15:20
Isınma: KÖMÜRLÜ KALORİFER
Yabancı Dil: İNGİLİZCE
Okulun Sınav Başarı Durumu: 2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA 2 ÖĞRENCİMİZ FEN LİSESİNİ 1 ÖĞRENCİMİZDE BURSLULUK SINAVINI KAZANMIŞTIR
Sportif Etkinlikler: Atletizm,santranç,
Bilimsel Etkinlikler: Siyer-i Nebi,Kitap Okuma Yarışması,4006 Tübitak bilim şenliği
Proje Çalışmaları: OKULUMUZUN YÜRÜTTÜĞÜ ´KARİYER GÜNLERİ´PROJE ÇALIŞMASIYLA ÖĞRENCİLERİMİZ ÇEŞİTLİ MESLEK GRUPLARINI YAKINDAN TANIMA İMKANI BULARAK MESLEKLER HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLMUŞLARDIR.

Telefon - 0505 755 71 90

WEB - https://aiho.meb.k12.tr

Adres - ŞEHRİCEDİD MAH. ATATÜRK CAD. ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LISESI BLOK NO 15 AKÇAKENT / KIRŞEHİR

Öğretim Şekli :TAM GÜN

Yerleşim Yeri - Akçakent İlçesinin Yüzölçümü 459 Km2 dir. İlçemiz il merkezine 65 km.dir. İlçe Kırşehir ilinin en dağlık kısmında yer almaktadır. Rakımı 1410 metredir. Arazimizin 9.618 hektarı ormanlarla kaplıdır. Ekilebilir arazi toplamı 18.418 ha. dır.

Ulaşım İl merkezine her gün geliş gidiş yapan memur ve öğretmen servisleri vardır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz ilçe merkezinde olup il merkezine 65 km uzaklıktadır.